Viking Line aloittaa merkintäetuoikeusannin

29. marraskuuta 2021

Ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 22. marraskuuta 2021 Maarianhaminassa Viking Linen hallituksen aloitteesta. Ehdotuksena oli, että hallitus valtuutetaan päättämään osakeannista. Yhtiökokous antoi hallitukselle valtuutuksen toteuttaa merkintäetuoikeusanti, joka järjestetään ennen maaliskuun 2022 loppua. Hallitus on tänään päättänyt, että osakeanti toteutetaan ajalla 7-21.12.2021. Osakeannilla Viking Line pyrkii keräämään noin 50 miljoonan euron bruttotuotot.

Kasvuun keskittyvää pitkäjänteistä liiketoimintaa

Viking Linella on pitkät perinteet menestyksellisen lauttaliikenteen harjoittamisessa pohjoisella Itämerellä. Osakeannilla yhtiön hallitus osoittaa, että yhtiöön luotetaan vahvasti ja sen tulevaisuuteen satsaaminen kiinnostaa. Osakeannin tavoitteena on tukea Viking Linen strategian toteuttamista ja mahdollisuutta jatkaa kannattavaa kasvua covid-19-pandemian jälkeisessä toimintaympäristössä. Vuoden kolmannella kvartaalilla on havaittu kasvavaa kysyntää Ahvenanmaan, Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä. Varustamo on keskittynyt tarjoamaan asiakkaille mahdollisimman hyvää palvelua yhdistettynä kulukuriin. Konsernin kolmannen kvartaalin tulos ylitti odotukset, mitä voi vallitsevissa olosuhteissa pitää ilahduttavana. Viking Line odottaa suotuisan trendin jatkuvan pandemian jälkeen, jolloin lähialuematkailun suosion odotetaan kasvavan, kun ihmiset alkavat taas matkustaa.

  • Viking Linen taloudellinen tilanne on vahvistunut huomattavasti verrattuna pandemiavuoteen 2020. Maksuvalmiutemme on hyvä, ja kannattavuus on syksyn aikana paikoitellen jopa ylittänyt pandemiaa edeltäneet ajat. Uutta Viking Glorya viimeistellään Kiinan Xiamenissa, ja odotamme pääsevämme lanseeraamaan aluksen markkinoille keväällä 2022, sanoo toimitusjohtaja Jan Hanses.

Vahva tuki suurimmilta omistajilta

Varustamon suurimmat omistajat luottavat yhtiöön vahvasti. Yhtiön suurimmista osakkeenomistajista koostuva ryhmä, johon kuuluvat Maelir AB, Ångfartygs Ab Alfa, Rederi Ab Hildegaard, Ben Lundqvist, Nils-Erik Eklund, Marie-Louise Sviberg, Dick Lundqvist, Stefan Lundqvist ja Gert Sviberg, jotka edustavat yhteensä yli 50 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista, äänesti ylimääräisessä yhtiökokouksessa osakeannin puolesta.

  • Osakeannin ehdot on laadittu nykyisille osakkeenomistajillemme suotuisiksi. Ehdotettu merkintähinta on edullinen, ja mikäli osakkeenomistajat eivät voi osallistua antiin, heillä on mahdollisuus myydä merkintäoikeutensa. Se, että useita sukupolvia edustavat sekä vanhat että nuoret suuret osakkeenomistajat ovat taanneet 54 % osakeannista, on mielestäni osoitus Viking Linen vahvuudesta, ja olen kiitollinen osakkeenomistajien osoittamasta tuesta, sanoo toimitusjohtaja Jan Hanses.

Osakeannin täydelliset ehdot on tänään julkistettu erillisessä pörssitiedotteessa. Lisätietoa osakeannista sisällytetään ruotsinkieliseen esitteeseen, jonka Yhtiö on toimittanut Finanssivalvonnan hyväksyttäväksi. Esite on tarkoitus julkaista 1.12.2021.

Lisätietoja:

Jan Hanses, toimitusjohtaja, jan.hanses@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

https://news.cision.com/fi/viking-line-abp/r/viking-line-aloittaa-merkintaetuoikeusannin,c3462125