Viking Linelle tuplavoitto Finnish Travel Galassa

7. marraskuuta 2022

Viking Line valittiin sekä Vuoden vastuulliseksi toimijaksi että Vuoden kuljetusyhtiöksi Finnish Travel Galassa. Molemmissa valinnoissa painoivat varustamon pitkäjänteiset investoinnit ympäristöystävälliseen teknologiaan ja matkustuselämystä uudistaviin innovaatioihin.

Viking Line oli Finnish Travel Galan finaalissa ehdolla peräti kolmessa kategoriassa: Vuoden vastuullinen toimija, Vuoden kuljetusyhtiö ja Vuoden mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus. Varustamo valittiin voittajaksi kahdessa ensin mainitussa kategoriassa.

”Olemme toimineet jo yli 60 vuotta turvallisen ja vastuullisen laivaliikenteen puolesta, ja samalla reseptillä luomme tulevaisuuden matkakokemuksia. Saamamme kaksinkertainen kunnianosoitus merkitsee erityisen paljon näiden poikkeuksellisten, koko matkailualaa erittäin kaltoin kohdelleiden pandemiavuosien jälkeen. Kiitos äänestäjille ja palkintoraadille – ja tietenkin kaikille asiakkaillemme – meidän kaikkien viikinkien puolesta!” Viking Linen markkinointijohtaja Ninna Suominen sanoo.

Viking Linella on kuusi Itämerellä liikennöivää alusta, joilla matkustaa vuosittain yli 6 miljoonaa matkustajaa ja 130 000 rahtiyksikköä. Varustamo on Suomen suurin meriliikenteen työnantaja, ja sillä on matkustajavarustamoista eniten Suomen lipun alla seilaavia laivoja.

Viking Line on investoinut kymmenen vuoden sisällä yhteensä 450 miljoonaa euroa kahteen Itämeren ilmastoviisaimpaan laivaan, vuonna 2013 neitsytristeilynsä tehneeseen Viking Graceen ja maaliskuussa liikenteen aloittaneeseen Viking Gloryyn.

”Saaristolaisjuuriemme takia Itämeren suojelulla on meille Viking Linella erityinen merkitys. Vastuullisuustyömme juuret juontavat 1980-luvulle saakka, ja ilmastoviisas Viking Glory on tämän matkan tuorein virstanpylväs. Uuden laivan myötä voimme tarjota asiakkaillamme enemmän käyttämällä vähemmän”, Viking Linen vastuullisuuspäällikkö Dani Lindberg sanoo.

Viking Glory on sisaralustaan Viking Gracea suurempi, mutta kuluttaa noin kymmenen prosenttia vähemmän polttoainetta. Sen lasketaan olevan yksi maailman energiatehokkaimmista aluksista omassa kategoriassaan. Aluksen teknisiä innovaatioita ovat muun muassa hukkalämmön ja -kylmän kierrätys, maailman tehokkaimmat vähäpäästöiset ja LNG:llä kulkevat moottorit, varaustilanteen mukaan säätyvä ilmastointi ja valaistus, energiatehokas Azipod-ruoripotkurijärjestelmä sekä aallonmuodostusta pienentävä runko.

Viking Glory aloitti liikennöintinsä maaliskuussa Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä. Alus on takonut matkustajaennätyksiä vain muutamassa kuukaudessa: lokakuun loppuun mennessä se oli palvellut jo lähes miljoonaa matkustajaa. Viking Linen perinteisten kohderyhmien lisäksi uutuusalus on houkutellut Itämeren aalloille entistä enemmän esimerkiksi nuoria aikuisia.

”Iloksemme laivamatkailun kysyntä on elpynyt vauhdilla, ja Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä teimme tänä kesänä kaikkien aikojen matkustajaennätyksen. Glory toi reitille kymmenisen prosenttia lisää matkustajakapasiteettia, ja rahtia alus kuljettaa jopa 60 prosenttia enemmän kuin edeltäjänsä Amorella. Meillä onkin vastuullinen rooli maamme huoltovarmuuden ylläpitämisessä, kulkeehan 90 prosenttia viennistämme ja 70 prosenttia tuonnistamme meritse”, Ninna Suominen sanoo.

Kaikki Finnish Travel Galassa palkitut ja tuomariston perustelut:

http://www.finnishtravelgala.fi

Lisätietoja:

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja

johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö,

christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 51