Viking Linen kaikki laivat palaavat liikenteeseen heinäkuussa

24. kesäkuuta 2020

M/S Mariella ja M/S Cinderella aloittavat liikennöinnin 2. heinäkuuta. M/S Mariella liikennöi 2.7.‒9.8. Helsinki‒Tallinna-reitillä. M/S Cinderella palaa liikenteeseen Tukholma‒Maarianhamina-reitille ja tekee lisäksi erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn. Näin kaikki Viking Linen alukset ovat takaisin matkustajaliikenteessä.

Viking Linen kaikki seitsemän alusta palaavat 2.7. alkaen matkustajaliikenteeseen. M/S Amorella ja M/S Viking Grace liikennöivät Turku‒Ahvenanmaa‒Tukholma-reitillä, M/S Gabriella Helsinki‒Ahvenanmaa-reitillä ja M/S Rosella Maarianhamina‒Kapellskär-reitillä. M/S Cinderella liikennöi jälleen Tukholma‒Maarianhamina-reitillä, lisäksi alus tekee useita erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn elo-syyskuun aikana.

M/S Mariella täydentää M/S Viking XPRS:n normaalia Helsinki‒Tallinna-aikataulua neljällä päivittäisellä vuorolla heinäkuun alusta 9. elokuuta saakka. Tämä tarkoittaa, että Viking Linella on tänä kesänä Helsinki‒Tallinna-reitillä enemmän lähtöjä kuin koskaan aiemmin. Päivämatkalle voi lähteä aikaisella aamuvuorolla ja kotiin palata iltavuorolla, jolloin Tallinnassa jää runsaasti aikaa maissa. Näin myös reittimatkustajille on tarjolla paljon vuoroja.

Matkustajamäärät ovat kasvussa ja kesä on lisännyt odotetusti matkojen kysyntää.

–  On ilo nähdä ihmisten palaavan laivoillemme. Monipuolinen aikataulutarjontamme on otettu ilolla vastaan matkustajiemme keskuudessa. Lähimatkailu vetää jälleen ja uskomme, että kesästä tulee vilkas, Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander kertoo.

Kun pandemiatilanne keväällä hetkellisesti rajoitti ihmisten matkustamista, Viking Linen laivat kuljettivat Suomen huoltovarmuuden kannalta elintärkeää rahtia.

–  Rahtiliikennettä on viime kuukausien aikana ollut runsaasti. Uskomme, että myös matkustajaliikenne alkaa nyt vilkastua vauhdilla. Olemme valmistautuneet perinpohjaisesti, jotta risteileminen olisi kaikille mahdollisimman turvallista. Esimerkiksi Pre-order-ennakkotilaukset ovat selkeässä nousussa. Ostokset voi tilata etukäteen ja ne toimitetaan turvallisesti joko suoraan autolle tai laivan noutopisteeseen. Lisäksi matkustajilla on mahdollisuus käyttää kätevää Room Service -palvelua, ja tilata vaikkapa lounas omaan hyttiin, Takolander kertoo.

Kaikilla Viking Linen laivoilla huolehditaan matkustajien turvallisuudesta järjestelmällisten ja tiukkojen standardien mukaisesti. Risteilyille otetaan normaalia vähemmän matkustajia ja laivoilla huolehditaan hygieniasta erityisen tarkasti. Arvostettu luokituslaitos Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) on tänä keväänä myöntänyt kaikille Viking Linen aluksille ja terminaaleille My Care -menetelmän mukaisen verifioinnin. Se todistaa, että Viking Linella on sertifioitu kyky hallita ja ehkäistä infektioriskejä kuten covid-19-tartuntoja. Viking Line on maailman ensimmäinen varustamo, joka on saanut tämän tunnustuksen DNV GL -laitokselta.

Helsinki–Tallinna-reitin aikataulu 2.7.–9.8.2020 (M/S Mariella ja M/S Viking XPRS) löytyvät täältä
Kaikki Viking Linen laivojen aikataulut löytyvät täältä

Lisätietoja:

Kaj Takolander, Vice President Sales & Marketing

kaj.takolander@vikingline.com, puh. +358 400 507908

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja, Corporate Communications
johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö, Marketing Communications
christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 5242