Alla Viking Lines fartyg återgår i trafik i juli

24. juni 2020

M/S Mariella och M/S Cinderella börjar trafikera den 2 juli. M/S Mariella trafikerar 2.7‒9.8 rutten Helsingfors‒Tallinn. M/S Cinderella återgår i trafik på rutten Stockholm‒Mariehamn, och gör dessutom specialkryssningar från Stockholm till Visby. I och med detta är alla Viking Lines fartyg tillbaka i passagerartrafik.

VViking Lines alla sju fartyg återgår i passagerartrafik från och med 2.7. M/S Amorella och M/S Viking Grace trafikerar rutten Åbo‒Åland‒Stockholm, M/S Gabriella rutten Helsingfors‒Åland och M/S Rosella rutten Mariehamn‒Kapellskär. M/S Cinderella trafikerar igen pån rutten Stockholm‒Mariehamn, och gör dessutom flera specialkryssningar från Stockholm till Visby under augusti och september.

M/S Mariella kompletterar M/S Viking XPRS:s normala tidtabell mellan Helsingfors och Tallinn med fyra dagliga turer från början av juli till och med den 9 augusti. Detta betyder att Viking Line i sommar har fler avgångar på rutten Helsingfors‒Tallinn än någonsin tidigare. Om du inleder dagsresan på den tidiga morgonturen och återvänder med kvällsturen har du gott om tid i land i Tallinn. Ruttresenärerna har också många turer att välja mellan.

Passagerarmängderna ökar, och sommaren har som väntat ökat efterfrågan på resor.

–  Det är glädjande att se människorna återvända till våra fartyg. Vårt mångsidiga tidtabellsutbud har tagits emot med glädje bland resenärerna. Närturismen intresserar igen, och vi tror att sommaren blir livlig, berättar Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander.

När pandemiläget tillfälligt begränsade resandet under våren upprätthöll Viking Line frakttrafik, som är livsviktig med tanke på Finlands försörjningsberedskap.

–  Frakttrafiken har varit omfattande under de senaste månaderna. Nu tror vi att också passagerartrafiken snabbt kommer att bli livligare. Vi har förberett oss grundligt för att göra kryssningsresandet så tryggt som möjligt för alla. Ett exempel är Pre Order-förhandsbeställningar, som är på tydlig uppgång. Inköpen kan beställas på förhand och levereras tryggt antingen direkt till bilen eller till ett avhämtningsställe ombord. Dessutom har resenärerna också möjlighet att utnyttja den behändiga Room Service-tjänsten, och till exempel beställa lunchen till den egna hytten, berättar Takolander.

På alla Viking Lines fartyg värnar vi om resenärernas säkerhet enligt systematiska och stränga standarder. På kryssningarna är antalet resenärer mer begränsat än normalt, och vi tar särskilt noga hand om hygienen på fartygen. I våras verifierades alla Viking Lines passagerarfartyg och terminaler av det ansedda klassningssällskapet Det Norske Veritas Germanischer Lloyd (DNV GL) enligt My Care-metoden. Detta bekräftar att Viking Line har en certifierad förmåga att kontrollera och förebygga infektionsrisker, såsom smittspridning av covid-19. Viking Line har som första rederi i världen fått detta erkännande av DNV GL-sällskapet.

Tidtabell för rutten Helsingfors‒Tallinn 2.7‒9.8.2020 (M/S Mariella och M/S Viking XPRS) här

Alla Viking Line fartygs tidtabeller här

Ytterligare information:

Kaj Takolander, Vice President Sales & Marketing

kaj.takolander@vikingline.com, tfn +358 400 507908

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör, Corporate Communications
johanna.boijer@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef, Marketing Communications
christa.gronlund@vikingline.com, tfn +358 9 123 5242