Viking Linen liikennöinti lähiviikkoina

6. toukokuuta 2020

Viking Line sallii jälleen välttämättömän henkilöliikenteen laivoillaan 14.5.2020 alkaen. Linjaus perustuu hallituksen 4.5.2020 tekemään päätökseen helpottaa porrastetusti koronaan liittyviä rajoituksia.  Välttämätön liikenne käsittää työmatkat ja muut viranomaisten määrittelemät matkat. Kehotamme kaikkia matkustajia tutustumaan viranomaisten ohjeisiin ennen matkaa. Rajoitukset ovat voimassa 31.5.2020 asti.

Yhtiön seitsemästä aluksesta neljä liikennöi Suomen, Ruotsin ja Ahvenanmaan sekä Viron välillä. Suomen mantereen ja Ahvenanmaan välillä voi edelleen matkustaa normaalisti.

– Olemme iloisia, että matkustusrajoituksia on asteittain alettu purkaa.  Sallimalla välttämätön matkustus naapurimaiden välillä ylläpidetään yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, mikä on erittäin tärkeää. Voimme toivoaksemme palata normaaliin liikennöintiin jo kesän korkeasesongiksi. Teemme läheistä yhteistyötä vastuuviranomaisten kanssa varmistaaksemme, että laivoillamme voi matkustaa turvallisesti. Odotamme lähimatkailun suosion kasvavan.  Matkustus kohteisiimme halki kauniin saariston tulee uskoaksemme kokemaan renessanssin, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses kertoo.

Viking Linen liikennöinti 31.5.2020 asti:

Turku–Ahvenanmaa–Tukholma

M/S Viking Grace ja M/S Amorella liikennöivät seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/turku-maarianhamina-langnas-tukholma/

Maarianhamina–Kapellskär

M/S Rosella liikennöi Maarianhaminasta Kapellskäriin tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/maarianhamina-kapellskar/

Helsinki–Tallinna

M/S Gabriella liikennöi Helsingin ja Tallinnan välillä seuraavan aikataulun mukaisesti:

https://www.vikingline.fi/valitse-matka/aikataulut-yhteydet-satamiin/aikataulut/helsinki-tallinna/

Peruuntunut liikennöinti:

  • Liikennöinti Helsinki–Tukholma-reitillä on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti.
  • Risteilyliikenne Tukholmasta Maarianhaminaan M/S Viking Cinderellalla on keskeytetty ainakin 15.6.2020 asti.
  • Risteilyliikenne Viking XPRS:llä, joka normaalisti liikennöi Helsingistä Tallinnaan on keskeytetty ainakin 31.5.2020 asti.

Olemme yhteydessä matkustajiin, joita aikataulumuutokset koskevat. Varattuja matkoja voi vapaasti siirtää tai perua. Toivomme, että matkustajat malttavat odottaa yhteydenottoamme, koska asiakaspalvelumme työskentelee tällä hetkellä suuren paineen alla. Lisää tietoa takaisinmaksuista ja varausten muutoksista löytyy nettisivuiltamme.

Lisätietoa:

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja, Corporate Communications, Viking Line Abp, johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö, Marketing Communications, christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 5242

Jan Hanses, Toimitusjohtaja, Viking Line Abp, jan.hanses@vikingline.com; puh: +358 18 27000