Viking Linen uuden lippulaivan Viking Gloryn matkojen myynti käynnistyy

30. elokuuta 2021

Viking Line aloittaa uuden ilmastofiksun lippulaivansa Viking Gloryn matkojen myynnin. Alus tulee päivittäiseen liikenteeseen reitille Turku-Maarianhamina-Tukholma vuoden 2022 alussa. Laivaan mahtuu 2 800 matkustajaa, joilla on mahdollisuus valita omia tarpeitaan vastaava hytti yhteensä 17 erilaisesta hyttiluokasta. Hyttien sisustuksen on suunnitellut ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept, ja osana sisustusta hyteissä on ahvenanmaalaisen taiteilija Jonas Wilénin teoksia. Keskiviikosta 1.9.2021 voi varata Viking Gloryn matkoja, joiden lähtöpäivä 1.3.2022 tai myöhemmin.

Viking Linen rakenteilla oleva Viking Glory on valmistuessaan maailman ilmastofiksuimpia matkustajalaivoja. Sen sisätilat on suunnitellut ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept, jonka aiemmista suunnittelutöistä voidaan mainita esimerkiksi Marski-hotelli Helsingissä, Copperhill Mountain Lodge Åressa ja Haymarket by Scandic Tukholmassa. Matkustajien valittavissa on 922 erilaista hyttiä yhteensä 17 eri hyttiluokasta; vaihtoehtoja on runsaasti mukavista pienemmistä hyteistä tilaviin perhehytteihin ja luksussviitteihin.

– Viking Gloryn kauniit, viihtyisät ja tunnelmaa luovat hytit on suunniteltu moniin erilaisiin tarpeisiin. Merinäkymällä varustettujen hyttien määrä on isompi kuin missään muussa Viking Linen aluksessa. Saaristo on keskeinen elementti hyttien sisustuksessa ja niitä koristavassa taiteessa, sanoo Viking Gloryn intendentti Stig Pernell.

Viking Gloryn hyteissä on ahvenanmaalaisen taiteilija Jonas Wilénin teoksia. Wilén on aiemmin muun muassa suunnitellut Ahvenanmaan postimerkkejä ja hänen töitään on ollut esillä taidenäyttelyissä Pohjoismaissa ja muualla maailmassa, viimeksi yhteisessä kesänäyttelyssä Ernst Billgrenin kanssa. Jonas Wilén tunnetaan figuratiivisista öljymaalauksista, humoristisista hahmoista ja kansanomaisesta tyylistä.

– Laivojen maailmaan kiinni kasvaneena ahvenanmaalaisena tuntui tosi hienolta saada tällainen toimeksianto. Töissäni näkyy etäämmältä katsottuna yhteinen saaristoympäristömme, mutta lähempi tarkastelu paljastaa runsaasti yksityiskohtia ja symboliikkaa. Toivon, että työni tuottavat Viking Gloryn matkustajille iloa ja nautintoa, sanoo Jonas Wilén.

Viking Gloryn matkoja, joiden lähtöpäivä on 1.3.2022 tai myöhemmin, voi varata 1.9.2021 alkaen osoitteessa vikingline.fi. Viihtyisien hyttien lisäksi Viking Glory tarjoaa kattavan valikoiman upeita ravintoloita ja maailmanluokan makuelämyksiä. Myös ravintolapalveluita voi varata 1.9. alkaen.

Varaukset Viking Line

Lue lisää Viking Glory
Lisätietoja:

Lotta Lindroos, Development & Launch Manager Viking Glory

lotta.lindroos@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja

johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö

christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 5242