WASALINELLA ennätyskvartaali – LIIKEVAIHTO KASVOI 165 %

1. elokuuta 2022

Tammi-helmikuun aikaisista Covid-19-rajoituksista huolimatta Wasaline tekee vahvaa tulosta uudella Aurora Botnialla, joka on täyttänyt kaikki odotukset. Puolen vuoden matkustajamäärä kasvoi 471 % ja toisella neljänneksellä 583 %. Puolen vuoden liikevaihto kasvoi 132 % ja toisen vuosineljänneksen aikana kasvu on ollut 165 %. Rahtiliiketoiminnassa yllettiin ennätyksiin joka kuukausi. Rahtiyksiköiden määrä on noussut 14,3%.

Puolen vuoden tulos on tähän mennessä paras liikennöinnin alusta vuonna 2014 ja vahvan positiivinen siitä huolimatta, että mm. energiakustannukset ovat nousseet 81 %. Aurora Botnia ontehnyt 95 matkaa enemmän kuin viime vuonna. Energiankulutus on ollut suunnilleen sama kuin aiemmalla Wasa Expressillä, mikä todistaa Aurora Botnian olevan yksi energiatehokkaimmista matkustaja-aluksista maailmassa.

”Maailman tilanteesta ja kohonneista kustannuksista johtuvista haasteista huolimatta odotan syksyä innolla. Heinäkuu oli aivan upea kuukausi ja teimme uusia ennätyksiä kaikissa segmenteissä. Edellinen matkustajaennätys vuodelta 2019 ylitettiin lähes 20 000 matkustajalla ja syksyn varaustilanne näyttää erittäin lupaavalta. Henkilökuntamme on ollut aivan mahtavaa, ja matkustajien palaute on ollut erittäin hyvää”, kertoo Peter Ståhlberg, Wasalinen toimitusjohtaja.

”On todella ilahduttavaa huomata, että rahtimäärät jatkavat kasvuaan tänä vuonna. Se paljastaa, että teimme oikean valinnan, kun lisäsimme lähtöjä sesonkiajan ulkopuolella ja myös sen, että Wasalinen rahtiasiakkaat ovat erittäin uskollisia. Markkinoiden epävarmuudesta huolimattauskomme Wasalinella vahvasti syksyyn 2022 ja tulevaisuuteemme. Aurora Botnia on yksi maailman ympäristöystävällisimmistä Ropax-aluksista, joka takaa menestyksemme jatkossakin.”

”Haluamme lähettää suurkiitoksen kaikille rahtiasiakkaillemme ja matkustajillemme. Haluan myös kiittää koko henkilökuntaa, joka tekee hienoa työtä joka päivä”, Peter Ståhlberg päättää.

Lisätietoja:

TJ Peter Ståhlberg, peter.stahlberg@wasaline.com, puh. +358 40 5592353

Rahtijohtaja Tony Ehrs, tony.ehrs@wasaline.com puh +358 40 7681747

Wasaline on maailman pohjoisin varustamo, joka kuljettaa päivittäin matkustajia ja rahtia Suomessa Vaasan ja Ruotsissa Uumajan välillä. Varustamon uusi alus, Aurora Botnia, on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-alus. Lue lisää: www.wasaline.com