WASALINELLA VAHVA KOLMAS VUOSINELJÄNNES

29. lokakuuta 2021

28. elokuuta käyttöönotetun, uuden Aurora Botnia -aluksen toimituksen viivästymisestä, koronapandemiasta ja kohonneista polttoainekuluista huolimatta Wasalinen kolmannenvuosineljänneksen tulos oli hyvä. Myynti lähes kaksinkertaistui vuoteen 2020 verrattuna (+95,2 %) ja kaikki kuukaudet olivat voitollisia.

Kolmannella vuosineljänneksellä rahtivolyymit nousivat uuteen ennätykseen sen jälkeen, kun yhtiö aloitti toimintansa vuonna 2013. Rahtiyksiköiden määrä kasvoi 35 % ja matkustajamäärä 186 % verrattuna vuoteen 2020.

Aurora Botnia on otettu erittäin hyvin vastaan. Lokakuussa saavutamme jälleen uuden virstanpylvään matkustaja- ja rahtimäärien noustessa jälleen uuteen ennätykseen. Liikennöinnin alku on ylittänyt odotukset, ja kaikki aluksen käyttöönoton yhteydessä asetetut tavoitteet on saavutettu.

Maakaasun (LNG) hinta on kuitenkin nopeasti kaksinkertaistunut Aurora Botnian käyttöönoton jälkeen. Huimasti nousseet polttoainekulut on huolestuttava kehitystrendi, joka johtaa pieniin tarkistuksiin lippujen hinnoissa 1. joulukuuta alkaen. Korotus koskee uusia varauksia. Varustamona panostamme jatkossakin kaikkemme kehittääksemme edelleen energia- ja kustannustehokkuuttamme kaikilla rintamilla.

Korkeista polttoainekuluista ja koronapandemian asettamista haasteista huolimatta näen tulevaisuutemme erittäin valoisana. Kolmas vuosineljännes osoittaa, että panostuksemme Aurora Botniaan osui juuri oikeaan aikaan. Aurora Botnian energiaratkaisut ja polttoainetehokkuus ovat maailman luokkaa. Lisääntynyt lähimatkailu ja rahtikuljetusten kysyntä luovat luottamusta tulevaisuuteen. Varustamomme on toistaiseksi selvinnyt myös pandemiasta erittäin hyvin, vaikka työtä se on toki teettänyt. Likviditeettimme on edelleen hyvä ja varaustilanne erinomainen”, toteaa Peter Ståhlberg, Wasalinen toimitusjohtaja.

Haluan kiittää sitoutunutta henkilökuntaamme, joka työskentelee kustannustehokkaasti ja kehittää jatkuvasti konseptiamme niin, että matkustajat viihtyvät kanssamme ja rahti kulkee sujuvasti ja turvallisesti”, hän päättää.

Lisätietoja antaa:

Peter Ståhlberg, toimitusjohtaja, peter.stahlberg@wasaline.com, puh: +358 40 5592353

Wasaline on maailman pohjoisin varustamo, joka kuljettaa matkustajia ja rahtia päivittäin Suomen ja Ruotsin – Vaasan ja Uumajan – välillä. Yhtiön uusi alus, Aurora Botnia, on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-alus. Lisätietoja: www.wasaline.com