Laivamatkustaminen Suomeen sallitaan koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen.

7. kesäkuuta 2021

Varustamot hyväksyvät yhden rokotteen koronarokotetodistuksen tai negatiivisen koronatestitodistuksen Suomeen tulevilta matkustajilta tiistaista 8.6.2021 alkaen.

Varustamot ovat helmikuusta lähtien edellyttäneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antaman suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen tulevilta matkustajiltaan. 8.6.2021 alkava käytäntö sallii laivaan nousun myös koronarokotetodistuksen turvin, huomioiden voimassa olevat maahantulon rajoitukset. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotialta matkustajilta. Varustamot kuitenkin suosittelevat negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan maahantuloa.

Rokotteet ovat tehokas tapa torjua koronaviruksen leviämistä. Asiantuntijoiden mukaan rokotetun henkilön todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni. Rokotetodistus on tulossa myös EU:n yhteiseen valmisteilla olevaan vihreän todistuksen terveysturvalliseen matkustusmalliin.

Varustamot hyväksyvät todistuksen yhdestä saadusta rokoteannoksesta, kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista. Rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa. Rokotetodistus ei toistaiseksi vapauta viranomaisten rajalla suorittamasta terveystarkastuksesta, kuten ennakkotesti ja todistus sairastetusta koronavirusinfektiosta.

Finentryä käyttämällä voi sujuvoittaa maahantuloa Helsingin satamissa. Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet todistuksista sivuiltamme. Lisätietoja ajankohtaisista matkustusrajoituksista Rajavartiolaitoksen sivuilta.

 

Lisätietoja medialle:

Maija Mattila,

+358 400 560 594

maija.mattila@shipowners.fi

 

Tiina Tuurnala, Toimitusjohtaja

+358 40 547 6762

tiina.tuurnala@shipowners.fi

 

Suomen Varustamot ry

Maija Mattila
Työmarkkina- ja lakiasiainjohtaja