Rokotettujen matkustajien maahantulo helpottuu

11. kesäkuuta 2021

Kahdella rokotuksella vapautuu kaikista koronatesteistä, yhden rokotuksen saaneet matkustajat vapautuvat testistä maahantulopisteellä. Laivamatkustaminen Suomeen on sallittu koronarokotetodistuksella 8.6. alkaen. Maahantulorajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

THL tiedotti 10.6. muutoksista liittyen maahantulopisteiden terveysviranomaisille suunnattuun ohjeeseen maahantulosta.

Jos matkustajalla on todistus yhdestä koronarokoteannoksesta ja viimeisestä rokotuskerrasta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, hänen ei tarvitse mennä koronatestiin rajalla. Tällöin terveysviranomaiset pyytävät matkustajalta yhteystiedot, jotta tämä voidaan ohjata koronatestiin, kun maahantulosta on kulunut vähintään 72 tuntia.

Täyden koronarokotesarjan eli kaksi rokotusta saaneiden matkustajien ei tarvitse käydä koronatestissä maahan tullessa, jos he ovat saaneet viimeisimmän rokotteen vähintään kaksi viikkoa aikaisemmin.

Varustamot ovat tiistaista 8.6. lähtien hyväksyneet yhden rokotteen koronarokotetodistuksen tai negatiivisen koronatestitodistuksen tai todistuksen jo sairastetusta koronainfektiosta Suomeen tulevilta matkustajilta. Risteilymatkustajilta, jotka eivät käy toisessa maassa, ei edellytetä todistuksia.

Maahantulorajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Lisätietoja ajankohtaisista matkustusrajoituksista Rajavartiolaitoksen sivuilta. Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet todistuksista sivuiltamme.

Lisätietoja THL:än tiedotteesta.