Wasaline satsar på frakten – anställer ny fraktdirektör samt utnämner en fraktförsäljningschef i Sverige

5. oktober 2020

Wasaline anställer ny direktör för frakten samt utnämner en fraktförsäljningschef i Sverige.

EM Tony Ehrs, tillträder sin tjänst som direktör för frakten i början av november. Han kommer närmast från Viking Line där han jobbat som försäljningschef för frakten och varit linjeansvarig för Åbo-Stockholm linjen. Fraktdirektören rapporterar direkt till Verkställande direktören.

Mattias Lindholm som varit anställd på Wasaline sedan 2013 utnämns till försäljningschef för frakten i Sverige och fortsätter vid sidan av försäljningsarbetet med utvecklingen av konceptet multimodala transporter. Försäljningschefen i Sverige rapporterar till Fraktdirektören.

Aurora Botnia som blir klar i maj 2021 har specialdesignats för Kvarken trafiken och har dubbla fraktdäck samt mycket större lastkapacitet än nuvarande Wasa Express. Nya färjan kommer även att trafikera med två avgångar varje dag från Vasa och Umeå.

”Jag är mycket glad över att vi får Tony tillbaka med i teamet. Han har gedigen erfarenhet och kunskap inom frakt, och jag är övertygad om att Tony kommer att leda oss till en fortsatt framgång och tillväxt för Wasaline Cargo. säger Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

”Jag är mycket glad för att få återvända till Wasaline och fortsätta arbetet med att leda och utveckla frakten. Wasaline Cargo är idag en ansedd aktör på marknaden. När Aurora Botnia inleder trafiken får vi ett fartyg med betydande potential för den skandinaviska fraktmarknaden”, säger Tony Ehrs. Tony tillträder sin nya tjänst 1 november.

Wasaline, som ägs av Kvarken Link Oy, är världens nordligaste rederi, som dagligen transporterar passagerare och gods mellan Vasa, Finland och Umeå i Sverige. I april 2021 levereras Wasalines nya färja, som byggs på skeppsvarvet Rauma Marine Constructions, Finland. Mer information: www.wasaline.com.

Mer information om den nya färjan: www.kvarkenlink.com

För mer information: Peter Ståhlberg, VD, Wasaline e-mail: peter.stahlberg@wasaline.com tel: +358 40 559 2353