Äntligen släpper Viking Line biljetter till det nya flaggskeppet Viking Glory

31. augusti 2021

Nu släpper rederiet Viking Line biljetter till det klimatsmarta flaggskeppet Viking Glory. Fartyget som kommer i daglig trafik på linjen Åbo-Mariehamn-Stockholm i början av 2022 har kapacitet för 2 800 gäster med 17 olika hyttkategorier för alla behov. Hytterna är inredda av den svenska arkitektbyrån Koncept och utsmyckade av den åländske konstnären Jonas Wilén. Resor med avgång från 1 mars 2022 kan bokas från och med onsdag den 1 september 2021.

Rederiet Viking Line bygger just nu Viking Glory som kommer att bli ett av världens klimatsmartaste fartyg. Fartyget inreds i samarbete med svenska arkitektbyrån Koncept, som tidigare har inrett bland annat Marski hotell i Helsingfors, Copperhill Mountain Lodge i Åre och Haymarket by Scandic i Stockholm. Resenärerna kommer att kunna välja på 922 olika hytter i 17 olika kategorier, från bekväma hytter för det lilla sällskapet till större familjehytter och lyxiga sviter.

– Vi har skapat vackra, bekväma och inspirerande hyttmiljöer för olika slags behov. På Glory har vi också det största utbudet av hytter med havsutsikt i hela vår flotta. Skärgården går sedan igen såväl i inredning som i den konstnärliga utsmyckningen som pryder varje hytt, säger Stig Pernell, intendent Viking Glory.

Hytterna på Viking Glory har utsmyckats av den åländske konstnären Jonas Wilén som tidigare bland annat har formgett flera åländska frimärken och medverkat i konstutställningar både i och utanför Norden, nu senast i en sommarutställning tillsammans med Ernst Billgren. Jonas Wilén arbetar gärna utanför konstens etablerade ramar och är känd för sina figurativa oljemålningar i humoristisk och folklig stil.

– Det känns väldigt kul att som ålänning, med ålänningens stora vana av att befinna sig ombord på ettr uppdraget. På avstånd vill jag att verken ska spegla det man ser i våra gemensamma skärgårdsmiljöer, men vid en närmare blick avslöja en mängd små detaljer och symboler. Jag hoppas att resenärerna ska uppskatta mitt konstnärliga bidrag till nya Viking Glory, säger Jonas Wilén.

Resor med Viking Glory med avgång från och med den 1 mars 2022 kan bokas via vikingline.fi från och med 1 september 2021. Viking Glory erbjuder utöver ett trivsamt boende också ett brett utbud av härliga restauranger för matupplevelser i världsklass. Flera av dem är också bokningsbara redan från den 1 september.

Bokningar Viking Line

Läs mera om Viking Glory

 

Närmare information:

Lotta Lindroos, Development & Launch Manager Viking Glory

lotta.lindroos@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef

christa.gronlund@vikingline.com, tfn +358 9 123 5242